HRANA UNUI CORP ARMONIOS

A manca sanatos nu inseamna sa te infometezi sau sa renunti in totalitate la mancarurile care iti plac. Mai degraba sa te simti plin de energie , sa-ti imbunatatesti starea de bine, sanatatea. Daca te simti coplesit de atatea informatii legate de alimentatie, diete si restrictii alimnetare sa stii ca nu esti singurul. In aceste vremuri, hrana este la indemana oricui, doar ca putini cunosc sa asocieze mancarurile si sa citeasca etichetele nutritionale. De fiecare data cand crezi ca mananci corect, apare un contraargument si iti demonstreaza opusul.

Folosind aceste sfaturi simple, puteți reduce confuzia și puteți învăța cum să va creați un stil alimentar propriu, variat, sanatos pentru psihicul si corpul vostru.

  1. ALIMENTATIE SANATOASA INTR-UN TRUP SANATOS

Știm cu toții că print-o alimentație echilibrată mențineți o greutate armonioasă, ajutându-vă să evitați anumite probleme de sănătate. Dar o alimentatie sanatoasa  poate avea  un efect profund asupra starii de spirit și a sentimentului de bunăstare.

Consumul fructelor și legumelor  proaspete, pregatirea meselor de acasa și reducerea consumului de zahăr și carbohidrați rafinați,  contribuie la îmbunătățirea stării de spirit și la scăderea riscului de boli grave.

 

  1. CE INSEAMNA O ALIMENTATIE SANATOASA?

A manca sanatos nu trebuie să fie prea complicat. Baza unui plan alimentar o reprezinta înlocuirea alimentelor procesate cu alimente naturale si proaspete ori de câte ori este posibil. Consumul alimentelor cat mai naturale si mai variate  fac o diferență enormă asupra modului în care gândim si ne simtim.

  1. ETAPELE UNEI ALIMENTATII SANATOASE

Trecerea catre o alimentatie echilibrata nu trebuie să fie facuta brusc si rapid. Nu trebuie să fiți perfecți si nu trebuie să eliminați complet alimentele nocive. Eliminarea totala conduce, de obicei, la infometare sau la abandonul drumului ales.

Schimbările mici si treptate vor aduce beneficii pe parcursul procesului de remodelare. Menținerea obiectivelor modeste te pot ajuta să obții rezultate vizibile pe termen lung fără a te  simți lipsiț sau copleșiț de o modificare majoră a regimului alimentar. Gândiți-vă la planificarea unei diete sănătoase ca la un număr de pași mici, ușor de gestionat prin adăugarea unei salate  o dată pe zi. Pe măsură ce te adaptezi , poti continua să adăugați tot mai multe alegeri sănătoase.

  1. CUM SA-TI ATINGI OBIECTIVELE?

Pentru a reusi sa pastrezi un plan alimentar echilibrat, încerca să păstrezi lucrurile cat mai simple. În loc să fiți preocupați  de numărarea caloriilor, concentrati-va pe  culoarea, varietatea și prospețimea ingredientelor. Evitati  alimentele ambalate și prelucrate și optați pentru mai multe ingrediente proaspete si variate.

Pregatiti-va mesele de acasa – astfel puteti monitoriza mai usor ce mancati si ce adaugati in farfurie. Veti consuma mai putine calorii și veți evita aditivii chimici, zahărul adăugat și grăsimile nesănătoase ale alimentelor ambalate si procesate,  care vă pot balona, irita intestinul.

 

Citiți etichetele . Este important să fiți conștienți de ceea ce contin  alimentele, producătorii adesea ascund cantități mari de zahăr sau grăsimi nesănătoase în alimentele ambalate, chiar și alimentele care pretind a fi sănătoase.

 

Starea de bine dupa masa. Cu cât sunt mai sănătoase alimentele pe care le consumi, cu atât mai bine te vei simți după masă. Cu cât consumi mai multa mancare procesata, cu atât te vei simti mai obosit si lipsit de energie.

 

Consumati lichide multe . Apa ne ajută să eliminăm deșeuri și toxine, insa mulți dintre noi uita sau nu sunt obisnuiti sa consume apa .Deshidratarea conduce adesea la pofta de mancare. Consumati cat mai multe lichide, pentru un tranzit intestinal optim si pentru  o stare de bine generala.

Sportul este absolut necesar, fiind catalistul unui plan de alimentatie echilibrat. Ideea de baza este ca nu trebuie sa te infometezi cand vrei sa slabesti!

Blog

Postura la birou

Dureri de spate

 

Afectiunile coloanei vertebrale manifestate prin dureri de spate “Capul ce se pleaca sabia nu-l taie!”…dar […] 

antrenor personal fitness bucuresti

Exercitii fitness la sala de sport in bucuresti

 

Exercitii fitness la sala de sport in Bucuresti   O alimentatie corespunzatoare si o dieta echilibrata […]

hrana-pentru-un-corp-sanatos

Hrana unui corp armonios

 

A manca sanatos nu inseamna sa te infometezi sau sa renunti in totalitate la mancarurile care iti plac […]

Nutritionist fitness bucuresti

 

Daca te intrebi de ce ai nevoie de un nutritionist pentru fitness in Bucuresti vei intelege citind cele 10 motive pentru care ar trebui sa apelezi la ajutorul unui profesionist in nutritie  […]

Preturi abonamente

Veti prelua legatura prin mail si telefon cu noul vostru antrenor personal Bogdan Preda,care va va ajuta sa va indepliniti scopurile incepand cu analiza compozitiei dumneavoastra corporala plus masurile antropometrice.Masurile antropometrice consta in masurarea diferitelor parti ale corpurilor dumneavoastra pentru a ne focusa pe punctele dumneavoastra slabe .

 

Sportnic 1

Gym
Lei 640 Lunar
  • Antrenor personal
  • Analiza compozitiei corporale
  • Masuri antropometrice
  • Plan de antrenament
  • Program de suplimentare nutritionala
  • Sustinere motivationala
  • Plan alimentar lunar
Popular

Sportnic 2

Gym
Lei 816 Lunar
  • Antrenor personal
  • Analiza compozitiei corporale
  • Masuri antropometrice
  • Plan de antrenament
  • Antrenamente in aer liber
  • Plan alimentar saptamanal
  • Program de suplimentare nutritionala
  • Sustinere motivationala
  • Comunitate SporTnica
  • -15% discount aplicat