“A Balanced Healthy life is not a short term program but a LIFESTYLE change!! “
Termenul de FITNESS presupune capacitatea de efort sau pregatirea fizica a fiecarei persoane in parte. Fitness-ul poate fi ceva pozitiv, placut sau ceva maret, care te scoate din rutina ta zilnica.
Adevarul este ca fitness-ul este imperfect, necesita investitie de lunga durata, rabdare, pasiune, determinare si cel mai important aspect – disciplina la nivel mental.
Majoritatea privesc fitness-ul precum o povara, o rutina zilnica neplacuta, istovitoare din dorinta de a avea rezultate cat mai rapide, intr-un timp cat mai scurt, mai apoi intorcandu-se la obiceiurile ce i-au determinat sa apeleze la nevoia de miscare.
Focusul mental si curiozitatea, raspunsul emotional, imbuntatirea relatiilor cu ceilalti oameni, interesul si implicarea in problemele sociale, precum si capacitatea fizica de a indeplini sarcinile si telurile personale, fara a te simti epuizat, sunt elemente esentiale ale vietii dar si ale fitnessului.







BUCURA-TE DE CEEA CE-TI PLACE SI REZULTATELE NU VOR INTARZIA SA APARA.
Cea mai simpla forma de fitness, la indemana oricui si fara costuri suplimentare este mersul pe jos. Foloseste cat mai rar masina, mergi cel putin 1 kilometru in fiecare zi, plimba-te cu prietenii tai, mergi macar o statie de autobuz pe jos. Daca asta nu te solicita, mareste pasul si incepe sa alergi. Insa, ai grija la postura, articulatii si ritmul cardiac.
Elibereaza-te de grijile cotidiene. Acorda-ti timp si tie. Fitnessul este sanatate si lipsa timpului determina amanarea deciziilor, ducand astfel la acumularea de kilograme si vise anulate. O data ce te-ai documentat si ai ales sa inepi o schimbare in viata ta, nu mai amana si porneste in aceasta „aventura”. Concentreaza-te si antreneaza-ti vointa, diciplineaza-te si nu te mai gandi la rezultate pe termen scurt.
Cu cât condiția fizică este mai bună, cu atât esti mai sănătos si fara dureri lombare. Aceasta se obține prin practicarea unei activitati (mers, alergare, plimbare, pedalare, dans etc) in mod regulat, astfel imbunatatindu-se funcția respiratorie și cea cardiaca, crescand forță musculară și imunitatea organismului.
Sa fim realisti: te trezesti dimineata devreme inainte de serviciu sa vii la antrenamente, sau dupa o zi lunga si stresanta la birou, iti cari bagajul dupa tine si vii in sala- este obositor si extrem de dificil. Dar daca suntem sinceri cu noi, o data ce ai ajuns sa fii motivat si concentrat pe ceea ce faci, euforia simtita dupa antrenamente te fac sa fii mai energic, sa nu mai ai pofta excesiva de mancare, de dulciuri si sa nu mai fii atat de obosit si suparat. Homonii fericirii isi spun cuvantul- serotonina si dopamina.